Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Όταν η Ευρώπη ονοματοδοτήθηκε από τους Σημίτες...(όταν θέλει ο "επιστήμονας")




Το ήξερες αγαπητέ αναγνώστη ότι η Ήπειρος της Ευρώπης πήρε την ονομασία της από τη σημιτική λέξη που σημαίνει «έρεβος»? Όχι? Τι στούρνοι που είμαστε μα την αλήθεια! Ας ρωτούσαμε το Science Illustrated που το ήξερε και φρόντισε να το περάσει στα αμαθέστατα μυαλουδάκια μας..
Συγκεκριμένα γράφει στο http://www.scienceillustrated.gr/?p=5748 :


«Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκήπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας.
Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

Αλλά δεν μας αφήνει μόνο με τόσες πενιχρές πληροφορίες, συνεχίζει ακάθεκτα να μας πληροφορεί ότι:
«Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου)».

Φαίνεται λοιπόν ότι η μεθοδευμένη ανασκευή των ιστορικών (και σε αυτή την περίπτωση κάθε σημειολογικών) δεδομένων λαμβάνει χώρα κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή και με τις πιο "αθώες" αναφορές που υποσκάπτουν το έδαφος ρίχνοντας τους σπόρους αυτών που αισθάνονται τωρινοί νικητές.
Η μητέρα του Μίνωα του Ραδάμανθυ και του Σαρπηδόνος λοιπόν, τί και αν μας αναφέρει η Μυθολογία μας ότι με το ταξίδι της πάνω στη ράχη του Διός-Ταύρου ονοματοδότησε όλη την Ήπειρο? Περασμένα-και κάποιοι θέλουν με τόση μανία- ξεχασμένα.

Με τίποτα δε θα τους περάσει..
Το Δέντρο της Ευρώπης, έχει Πανίσχυρες Ρίζες και εμείς οι Κηπουροί θα φροντίσουμε για τα ζιζάνια που το απειλούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: