Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Και όμως, εμείς είμαστε ακόμη Έλληνες!

 Ημερομηνία 07/06/«2011» Ανακοίνωση 008/7-6-"2011"                                                        

Και όμως, εμείς είμαστε ακόμη Έλληνες!

Μπορεί η σύγχρονη «πολιτεία» της Ελλάδας του «21ου» αιώνα πνευματικής και όχι μόνον υποδούλωσης να ξεπέσει και άλλο?

Σαφώς ναι.

Και το κάνει για άλλη μια φορά αποφασίζοντας να εκθέσει το Βυζάντιο και τα «προσκυνήματά» του, με την εποπτεία της πρυτάνεως  «πανεπιστημίου» Γλυκατζή-Αρβελέρ, διοργανώνοντας «πολιτιστικές εκδηλώσεις πνευματικής κατοχής», «Λατρεία και Προσκυνήματα μετά την Άλωση μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη», «Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια», μέσα από το οποίο επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα «Ποια ήταν άραγε η συνέχεια της μεγάλης χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας; και άλλα τέτοια που αρμόζουν να ειπωθούν στο Φανάρι και ΟΧΙ στον Ιερό για τους Έλληνες χώρο των Δελφών.

Γνωρίζοντας τις θέσεις της πρυτάνεως ότι «πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες» και άλλα τέτοια... χαριτωμένα, κάνουμε μία αρχή με αυτή την μικρή ανακοίνωση, απαντώντας στον εξευτελισμό που θέλετε να υποβάλλετε τον Ιερό Τόπο του Απόλλωνος και του Διονύσου και την εντελώς βάρβαρη αδιαφορία σας για το αν Έλληνες Πολίτες προσβάλλονται βάναυσα και με το χειρότερο τρόπο από αυτές τις εκδηλώσεις που ετοιμάζετε πέραν από τις ολοκληρωτικές απαγορεύσεις που τους έχετε θέσει για την άσκηση της Λατρείας στα Ιερά των Θεών τους που όπως σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα θα είχαν το δικαίωμα να πράξουν.

Η βαθειά Ανατολή που θέλετε να σπείρετε στους Δελφούς είναι ακόμη ένα προϊόν της ανθελληνικής υστερίας που σας διακατέχει και είναι άλλη μία απόδειξη του ότι ο χειρότερος κατακτητής είναι πάντα αυτός που θέλει να διαπομπεύει τον κατακτημένο και τίποτα καλύτερο δεν θα μπορούσατε να κάνετε όντας άξιοι των ιδεών σας.
Μα σε ακόμη χειρότερη μοίρα είναι ο κατακτημένος που δεν θέλει να σηκώσει κεφάλι.

Ρωμιοί είστε λοιπόν και να χαίρεστε!
Και όμως, εμείς είμαστε ακόμη Έλληνες!

Χαίρεται Πάντες Αθάνατοι Θεοί, Αιέν Eόντες!
Θύρσος Έλληνες Εθνικοί

...................................................................................................................................
Και εδώ μερικά από τα .. χαριτωμένα...από την πρυτανεύουσα(πρόεδρος ΔΣ) του Πολιτιστικού κέντρου Δελφών...

«Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια» είναι το θέμα του διεθνούς συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Δελφούς, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το οποίο ξεκινά στις 28 Ιουνίου, διοργανώνεται για 17η χρονιά και θα διαρκέσει έναν μήνα.

Το ερώτημα «Ποια η συνέχεια της μεγάλης χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην ιστορία;» θα ανοίξει τις εργασίες του τριήμερου Διεθνούς Συμποσίου (8-10/7), στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν είκοσι «Σοφοί της Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού».

Οι θεματικές ενότητες του συμποσίου είναι οι εξής: Το Βυζάντιο και η Ελληνορωμαϊκή Αρχαιότητα, η ακτινοβολία του Βυζαντίου, τα κατάλοιπα βυζαντινά στα μεταβυζαντινά χρόνια καθώς και το Βυζάντιο σήμερα.

Με τον τίτλο «Λατρεία και προσκυνήματα μετά την Άλωση», πραγματοποιείται η έκθεση μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 28 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκθέσεων Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και θα διαρκέσει για έναν μήνα. Υπό την επιμέλεια της δρος Αναστασίας Δρανδάκη, η οποία είναι και επιμελήτρια της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη, η έκθεση περιλαμβάνει 66 αντικείμενα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η θρησκευτική ζωγραφική και τα λειτουργικά σκεύη ανάμεσα σε ανατολή και δύση, οι τοπικές λατρείες και τα προσκυνήματα των Ελλήνων, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της έκθεσης.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231111594

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιοδικό "Ιδεών Άντρον"

Περιοδικό "Ιδεών Άντρον"
Επίσημη έκδοση της Οργάνωσης "Θύρσος Έλληνες Εθνικοί"