Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ευχές για το 2788 και όχι για το -υποτιθέμενο- "2012"


Νέο έτος.
"2012". Από τί? Από -θεωρητικά- τη γέννηση ενός ανθρώπου που  (αν όντως συνέβη αυτή) οδήγησε τις ορδές των μισάνθρωπων να βουλιάξουν το πλανήτη όλο στη μισαλλοδοξία και στον ολοκληρωτισμό?
Και θα εορτάσω το νέο έτος με ορόσημο αυτό το γεγονός? Δεν πρόκειται.
Ως Έλληνες, έχουμε ημερομηνίες Ορόσημα που δεν τεμαχίζουν το χρόνο σε αυθαίρετες ή φανταστικές νοηματοδοτήσεις αλλά σηματοδοτούν αλλαγές Πολιτισμικές που τιμούν τους ανθρώπους και τα Έργα τους υπενθυμίζοντας παράλληλα και την αναζητήσιμη και αναγκαία διαφορετικότητά τους, δίχως να αναζητούν "ιδεολογήματα" για να καταπιούν τα Έθνη.
Η ίδρυση και Καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα εξακριβωμένο Ιστορικό γεγονός που αν και όχι "πολιτικά τέλειο"-δεν έχουμε μανία άλλωστε οι Έλληνες με την "τελειότητα" αλλά θαυμάζουμε το Κάλλος και αναζητούμε τη διαρκή εξέλιξη όπως ακριβώς  είναι και οι Τρόποι του Σύμπαντος Κόσμου- εν τούτοις τελεσίδικα όρισε την έννοια του Εθνους και ανέδειξε τη διαφορετικότητα από απλώς υπάρχουσα σε συναγωνιστική, και εν τέλει κατανοήσιμη ως Φυσική κατάσταση.
Αν λοιπόν πρέπει να κάνω μίαν ευχή για νέο έτος, αυτό θα είναι το 2788, και η ευχή θα λέει:
Ελευθερία πρώτα στη Παιδεία μας, Σοφία, Ευδαιμονία, Υγεία και Τύχη Αγαθή.
Με αυτά ως εφόδια, οι δυνάστες των Εθνών, της Πατρίδας μας,- όχι πρωτίστως οι δυνάστες οι οικονομίστικοι και οι λογιστάδες,αυτοί ακολουθούν, αλλά οι δικτάτορες του Νου και της Ψυχής-
θα αναγκαστούν να μας αντιμετωπίσουν στις.. Πλαταιές. Και αυτή τη φορά οι Αθηναίοι ..δεν θα μπερδευτούν στη διαδρομή. Θα φτάσουμε εγκαίρως στο πεδίο της μάχης..
Και τότε, εσείς δυνάστες ξέρετε τί θα συμβεί..
Υγεία και Αλληλεγγύη!

(Καταφθάνει σύντομα ίσως και στις επόμενες ώρες το οπτικοακουστικό υλικό από τους Εορτασμούς του Ηλιοστασίου, μείνετε συντονισμένοι..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: