Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το μέγεθος της βίας και η δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας από την Τρόικα

Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα, διαφαίνεται ότι επιχειρείται να δεσμευτεί με νομική ντρίπλα η ιδιωτική περιουσία των Πολιτών χάριν των εγγυήσεων του Κράτους στη Τρόικα.
Αυτός ο "Τροικός" Πόλεμος φαίνεται λοιπόν ότι περιλαμβάνει όχι έναν αλλά πολλούς Δούρειους Ίππους.
Η δέσμευση των αρχαιολογικών χώρων, οι νέες εργασιακές σχέσεις φεουδαρχικού τύπου, η αποδόμηση του όποιου συστήματος Παιδείας υπήρχε, η παύση των Κοινωνικών παροχών ως ανταποδοτικοί στη φορολογία (παράδειγμα καταργείται η Εργατική Εστία και παύουν όλες οι παροχές σε συνταξιούχους όπως ο κοινωνικός τουρισμός κλπ) και γενικά όλα αυτά που εσκεμμένα ονομάζονται "αναγκαίες θυσίες" από αυτούς που κρατούν μόνο θυσιαστική μάχαιρα αλλά είναι πλήρως ανίεροι, αυτά και πολλά άλλα, μαθηματικά θα οδηγήσουν σε πλήρη εκτροπή και ας μη γελιόμαστε, καθόλου μα καθόλου ελεγχόμενη και ας λένε ότι θέλουν οι συνωμοσιολόγοι.
Η πλήρως οργανωμένη και σχεδιαζόμενη βία των "αθλίων" όπως τους παρομοίασε ο κ.Αλαβάνος που θέλησε ο ίδιος ως γνήσιο τέκνο μίας γενιάς που ποτέ δεν κατάλαβε τι της γίνεται- τέκνο της άλλωστε και η κατάσταση σήμερα-  να τους δικαιολογήσει και να τους προσδώσει κάποια ποιοτικά στοιχεία,(των πρακτοροαδικημένων ίσως?) η βία αυτή λοιπόν, ξεκλειδώνει αμετάκλητα την θύρα για την επέμβαση του άλλου άκρου καθώς και κάθε ανακλαστικού ενστικτώδους. Με λίγα λόγια όσες "ιστορικές ομιλίες" και αν εκπονηθούν από το βήμα της Βουλής, η ένταση της βίας έχει διαποτίσει σε τέτοιο βαθμό το μυαλό των ανθρώπων που αμφιβάλλω αν πρόκειται να σταθεί η όποια κυβέρνηση προκύψει στις επόμενες εκλογές παραπάνω από λίγους μήνες.

Με λίγα λόγια, όπως ξαναέγραψα, όποιος νομίζει ότι μια καταιγίδα είναι και θα περάσει, ας ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη που έχει ζήσει έως σήμερα.
Οι Έλληνες έχουν μόνον ένα όπλο να χρησιμοποιήσουν που μπορεί να τους φανεί αποτελεσματικό.
Την Μνήμη τους. Επιλέγουν ανάμεσα στη στάση των προδοτών της δεσποτικής εξουσίας τους που τους καλούσε να παραδώσει τα όπλα "ως θέλημα θεού", ή στη μεθοδικότητα που οδήγησε περίπου 1000 άνδρες να νικούν και να καθηλώνουν ένα σώμα εκατοντάδων χιλιάδων αντιπάλων. Όπως και τότε έτσι και τώρα, προσοχή στους προδότες..
Το δημοσίευμα που δεικνύει τα περί δεσμεύσεως της ιδιωτικής περιουσίας

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34282&Itemid=139


9 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Λύκε μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Οι επιτροπές στρατιωτικών επιτάξεων υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, δεν είδα κάποιον να χάνει το σπίτι του λόγω αυτών.

http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_84.html

Θησέας Λύκος είπε...

Όπως έγραψα φίλε Πάνο,"διαφαίνεται" και όχι "αποδεικνύεται".Οι ιδιωτική περιουσία μπορεί να είναι φιλέτα γης μες εμπορική αξία και φυσικά όχι το σπίτι σου ή το σπίτι μου το οποίο τί να το κάνουν κιόλας. Αυτό που κατά τη γνώμη μου γίνεται, δηλαδή η νομική αναδιαμόρφωση όλων όσων γνωρίζαμε έως σήμερα, σημαίνει-και γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά- ότι η όποια κυριότητα είχε ο Ελληνικός λαός επί της δημόσιας Περιουσίας, παει περίπατο χάριν του Μνημονίου 1 και 2. Και φυσικά έχει ευθύνη ο λαός για αυτή την εξέλιξη. Όμως μεγαλύτερη έχουν όσοι νομοθετούν , αφενός γιατί το κάνουν δίχως έγκριση λαική, αφετέρου γιατί δεν αποκαλύπτουν τις επιπτώσεςι προτού αυτές ενεργοποιηθούν.
Συνοψίζοντας,Ναι, προβλέπω ότι η αποικιοκρατία νέου τύπου που δημιουργείται μπροστά μας χρειάζεται νομικούς Δούρειους Ιππους για να ντριπλάρει την έως σήμερα ισχύουσα Νομοθεσία, και ναι, αν μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση ακόμη και σε ιδιωτική περιουσία που τους είναι ιδανική για τους σκοπούς τους,θα το πράξουν. Άλλωστε αυτό δεν κάνουν και οι Τράπεζες μέσω των δανείων που προσφέρουν?

Panos Konstantinidis είπε...

Αυτά που λες ισχύουν, αλλά όχι λόγω των επιτροπών στρατιωτικών επιτάξεων (που είναι και το θέμα της καταχώρησής σου). Γι' αυτό και θεωρώ το θέμα υπερβολικό, επικεντρώνεσαι σε κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Θησέας Λύκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θησέας Λύκος είπε...

Η χρονική στιγμή που έρχεται η υπογραφή και η ενεργοποίηση της εν λόγω πρακτικής ενώ είναι απαρχαιωμένη διαδικασία, η ανανέωσή της μόνο ως νομικό υπόβαθρο για ανάλογες τακτικές όπως του ΜΝημονίου μπορεί να φανεί χρήσιμη. Δεν νομίζω να φαντάζεται κανείς ότι ο Στρατός θα επίτασε ποτέ το ΙΧ καποιου σε καιρό ειρήνης ή πολέμου πόσω μάλλον την αυλή και το χωράφι του..

Panos Konstantinidis είπε...

Αυτή η πρακτική υπάρχει ήδη από το 1929 (http://www.mediashipping.gr/?q=node/7876) δεν ενεργοποιήθηκε ούτε στον Β' ΠΠ, ούτε στη δικτατορία γιατί σε κάνει να νομίζεις ότι θα ενεργοποιηθεί τώρα; Το ζήτημα είναι εντελώς τυπικό. Απλώς το ανέδειξαν κάποιοι κινδυνολόγοι και σπείρανε πανικό.

Panos Konstantinidis είπε...

Έκανα λάθος στο σύνδεσμο, ο σωστός (που αποδεικνύει ότι η διάταξη υπάρχει από το 1929) είναι αυτός.

Θησέας Λύκος είπε...

Πάνο, έχεις δίκιο πάντα όταν στηλιτεύεις τους κινδυνολόγους επαγγελματίες, αλλά μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπόγραψε η χώρα, πλέον αν ζητηθεί οποιαδήποτε περιουσία από την-ανικανοποίητη-δανειστική δύναμη το Κράτος υποχρεώνεται να προχωρήσει ακόμη και σε αναγκαστικές υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις ιδιωτικής περιουσίας,Και ο μόνος τρόπος να το πετύχει αυτό νόμιμα είναι μέσω της συγκεκριμένης επιτροπής που μπορεί να επιτάξει ιδιωτική περιουσία με το πρόσχημα της απολύτου αναγκαιότητας για το "καλό της χώρας". Ο χρόνος επαναενεργοποίησης μίας "γραφειοκρατικής διαδικασίας" που ισχυρίστηκε το Υπουργείο ότι είναι, το καθιστά ύποπτο. Για λόγους ασφαλείας και μόνον θα έπρεπε να παγώσει. Όπως είδες και από τις καταγγελίες-ακόμη εκκρεμεί το αν θα πάει σε κανονική δίκη, πάντως η έρευνα προχώρησε- ακόμη και ο τρόπος που μπήκε η χώρα στο μηχανισμό μέσω μαγειρέματος στοιχείων, δεν μπορεί να μας αφήνει ήσυχους για επόμενους πιθανούς Δούρειους Ιππους. Αισθάνομαι ότι σκέφτεσαι σωστά για ένα νομικό σύστημα που θα λειτουργούσε με την μεγαλύτερη πιθανή διαφάνεια στις επιλογές και τις τακτικές του, αλλά δεν φαντάζομαι να τις βεβαιώνεις στο Ελληνικό Κράτος ε?
Εν πάσι περιπτώσι δεν είμαι συνομωσιολόγος,΄όμως δεν μπορώ να μην ασκώ έλεγχο και κριτική στην εξουσία ως οφείλω με την ιδιότητα του Πολίτη που είδε του ταγούς υποκριτικά και τρομοκρατικά να παραδίδουν την όποια κυριαρχία είχε απομείνει στη χώρα σε δανειστές-τοκογλύφους.

Panos Konstantinidis είπε...

> λλά μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με το
>Μνημόνιο που υπόγραψε η χώρα, πλέον
>αν ζητηθεί οποιαδήποτε περιουσία
>από την-ανικανοποίητη-δανειστική
>δύναμη το Κράτος υποχρεώνεται να
>προχωρήσει ακόμη και σε
>αναγκαστικές υποχρεωτικές
>απαλλοτριώσεις ιδιωτικής περιουσίας,

Αυτό δεν το γνώριζα. Έχω διαβάσει το προσχέδιο της 9ης φεβρουαρίου (στα αγγλικά) και δεν είδα κάτι τέτοιο. Σε ποιο κεφάλαιο το λέει; Έχεις παραπομπή;