Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Βάρβαροι, νεοβάρβαροι και Θεοί "με διαβατήρια".

Μου είναι δύσκολο να συλλάβω την έννοια της Αγάπης για την Πατρίδα μέσω της αποστροφής και του εξοβελισμού της Πατρίδας των υπολοίπων Αδελφών Παραδόσεων.
Δεν γίνεται να συνηθίσω την ιδέα του να βαυκαλιζόμαστε για την αξία του Ελληνικού Πολιτισμού την ίδια στιγμή που έχουμε αποτύχει να διατηρούμε σε  ένα επίπεδο αξιοπρεπές την ίδια μας τη ζωή.
Συχνά συναντώ, πολύ συχνά είναι αλήθεια, την άποψη περί «βαρβάρων», «παγανιστών», Κελτών, Σκανδιναβών, Τευτόνων, Σαξόνων κλπ, οι οποίοι «δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς και τα επιτεύγματά μας».
Ναι..Αν είχαμε τη Σοφία με το μέρος μας να αντιλαμβανόμασταν ότι μία Πολιτισμική υπόσταση δεν μπορεί να μπαίνει σε σύγκριση με παρελθοντολογικές αναφορές για να αποδείξει πόσο ..υπέροχοι είμαστε(?) εμείς(? Σήμερα?) έναντι των άλλων.
Ειλικρινά αδυνατώ να ζήσω με αναμνήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος αν είμαι ανίκανος να ορίσω το παρόν και το μέλλον μου.
Είναι δε λάθος αν όχι και καταστροφικό για τη νόησή μας, να αισθανόμαστε ασφαλείς ως φορείς ενός πολιτισμού αν δεν ενδιαφερόμαστε να αντικρύσουμε και να μάθουμε ότι καλό μπορούμε να συναντήσουμε.
Οι υπερπληθείς αναφορές  στο διαδίκτυο σε παραγράφους μέσα από τη Γραμματεία μας, αδυνατούν να βρουν τη παραμικρή πρακτική εφαρμογή στη καθημερινότητα των περισσοτέρων που τις διαβάζουν- και τις πιο πολλές φορές όχι γιατί τους καταπιέζει κανείς να μην τις εφαρμόσουν- ενώ την ίδια στιγμή πολύ πρόθυμα θα αυτοαναγορεύουν εαυτούς ως «Ελ-λην»(άλλη αηδία με το "Ελ" και τα ψυχοπαθητικά απωθημένα) ή θα αισθάνονται υπέρ μαχητές, αλλά θα βγάζουν το σκασμό μπροστά στα νέα μέτρα της «Ελ-ληνικής» κυβέρνησής τους και θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο αλά ρωμαίικα..
Από όσο μπορώ να γνωρίζω η Ανδρεία και η Φιλοπατρία απαιτούν αν μη τι άλλο πραγματισμό.
Στα ζητήματα που αφορούν τους Θεούς και τη Φύση τους δε, είναι τουλάχιστο γελοίο, να μην πω και άξεστα σιχαμένο, το να θέλει να κατατάσσει κάποιος την Ιερότητα και τους Αθανάτους ως να ήταν υπήκοοι, βάση των συνόρων της χώρας . Βάρβαροι.. Θεοί? Βάρβαρες Αρετές, ή εν τέλει, νεορωμιοί με υπαρξιακά απωθημένα?
Απέναντι σε όσους λοιπόν θέλουν να βλέπουν «βάρβαρους», εκεί που η Αιώνια Ευρώπη Λάμπει, ας με θεωρούν και εμένα ως έναν από αυτούς, κατατάσσω τον εαυτό μου εθελοντικά, με Αγάπη προς τη Πατρίδα μου την Ελλάδα  την Ευρώπη και τα Ιδανικά της.


Οι Θεοί ας είναι μαζί μας- Die Götter uns!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: