Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι Αζτέκοι, ο Φόβος, η καθημερινότητα και ο νεοέλληνας

Ένα καλό εικαστικό δείγμα του τρόπου που αντιλαμβάνεται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία εν πολλοίς τα πράγματα είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:
Έπεσα κατά τύχη στο βιβλίο « Η καθημερινή ζωή των Αζτέκων» και με..εντυπωσίασε το εξώφυλλο που επέλεξε ο εκδότης της ελληνικής έκδοσης, προφανώς ορμώμενος από ανακλαστικά τα οποία του έχουν εντυπωθεί μέσα από τη διαπαιδαγώγησή του.






Έψαξα λίγο και για μία ξενόγλωσση έκδοση, για την ακρίβεια τη πρώτη που θα έπεφτα πάνω της, και οι διαφορές είναι εμφανείς μάλλον. Δυστυχώς δεν εντόπισα μεγαλύτερες σε μέγεθος φωτογραφίες, αλλά το συμπέρασμα βγαίνει, δεν είναι έτσι?



 Να, και το πώς εικάζει ο εκδότης και τη καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο:

 

Φαντάζομαι τη ξενόγλωσση έκδοση της «Καθημερινής ζωής των νεοΕλλήνων» που προφανώς θα ήταν κάπως έτσι  στην ακόλουθη φωτογραφία και θα συναντούσε-θέλω να πιστεύω- σφοδρές αντιδράσεις .

                                                             


Αν λοιπόν αντέχουμε να δούμε το παρελθόν μας ή εν πάση περιπτώσει αν μας ενδιαφέρει , θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον μας. Ειδάλλως δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε διαχειριστή και φωτογράφο να ποζάρουμε για το βιβλίο του μέλλοντος..

Δεν υπάρχουν σχόλια: