Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ολοκληρωτισμοί





Μία ψυχραιμότερη ματιά στο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» μας επιτρέπει να εξάγουμε κάποια
συμπεράσματα.
Δυστυχώς πολλοί είναι εκεί έξω που συνεχίζουν να τρώνε τα εμέσματα-ανακοινώσεις και τις λογοδιάρροιες των πολιτικών στο κοινοβούλιο και στα ΜΜΕ.
Το νομοσχέδιο αυτό, που το επεξεργάζονται με τη βοήθεια των επιτρόπων των Βρυξελλών, σκοπό δεν έχει φυσικά να σταματήσει την επιρροή της Χ.Α. στο εκλογικό σώμα.
Ούτε σκοπό έχει να διατρανώσει τη δημοκρατικότητα των κομματαραίων και να προστατέψει την ανύπαρκτη και αθέλητη έτσι και αλλιώς κοινωνική ειρήνη.
Απλά θέλει να επιβάλει δια του μαστιγίου (το καρότο το έφαγε ήδη ο κάτοικος έμμισθος και δανειολήπτης «πρίγκηψ» της χώρας όταν απολάμβανε τις υπηρεσίες των και τότε εισερχόμενων φθηνών εργατών στα χρόνια της αφθονίας), τη νέα πραγματικότητα.
Αυτή τη πραγματικότητα που η εθνικότητα δεν θα είναι παρά απλά ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό όπως το χρώμα των ματιών. Δίχως πνευματικό βάθος ή πολιτισμική αξία.
Θα είναι ένα χαρακτηριστικό για τα πειθαρχεία να σε αναγνωρίζουν.
Αυτό το νομοσχέδιο που έπεται έτσι ή αλλιώς, θα είναι απλώς ένα 
codex όπως ακριβώς ήταν και τα διατάγματα του Θεοδόσιου.
Δηλαδή απλώς μία διαπίστωση του πώς έχουν τα πράγματα και μία προειδοποίηση για τους απείθαρχους.
Ο Θεοδόσιος έχασε. Εμείς υπάρχουμε ακόμη παρά τα διατάγματά του.
 Τώρα ας νικήσουμε και αυτούς.


                          
                  


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή τη πραγματικότητα που η εθνικότητα δεν θα είναι παρά απλά ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό όπως το χρώμα των ματιών. Δίχως πνευματικό βάθος ή πολιτισμική αξία."

Αυτό ισχύει μέχρι τώρα στα πολυεθνικά κράτη. Αυτό που θέλουν να 'ισχύσουν' αυτοί, είναι να μην υπάρχει καν ο παράγοντας Εθνικότητα ως ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ πολιτισμικό ή ανθρωπολογικό χαρακτηριστικό. Από τη στιγμή που μέχρι και το Φύλο πρόκειται να πέσει θύμα σχετικοποίησης (δεν θα είσαι εκ γενετής άνδρας/γυναίκα, αλλά θα δηλώνεις προαιρετικά τι είσαι, σε κάποιο σημείο της ζωής σου) φαντάσου τι γίνεται με το Έθνος και την Εθνικότητα, πράγματα που γι'αυτούς δεν (πρέπει να) έχουν την παραμικρή υπόσταση.

Θησέας Λύκος είπε...

Μου έκανε τόση εντύπωση στην Ιταλία Φίλε η απόλυτη άγνοια του μέσου Ιταλού που συνάντησα (όχι βέβαια των Εθνικών Αδελφών μας!) όπου δεν έιχαν καμία ιδέα, και το εννοώ, καμία απολύτως, για το παρελθόν του Έθνους τους. Κάποιοι, με πληροφόρησαν, πιστεύουν ότι η προγονική διαδρομή τους ξεκινά από την ένωση των ανεξαρτήτων περιοχών της Ιταλίας πριν ελάχιστους αιώνες. Η Ρώμη, ως Παραδόση τους ήταν πλήρως άγνωστη.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ τους βλέπω χρόνια στα ευρωπαϊκά φόρα Φίλε, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το παρελθόν (ακόμα και το δικό τους), αλλά ούτε και για το Ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον. Η στοιχειώδης αλληλεγγύη που θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς λαούς και τουλάχιστον σε τρέχοντα εθνικά θέματα που 'βγάζουν μάτι' όπως το δικό μας σκοπιανό. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρουν και δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τίποτα, πέρα από τεχνοκρατικά οικονομικά θέματα και σχεδόν πάντα καταλήγουν να βρίζουν τα 'pigs του νότου'. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν Ευρωπαϊκή ιστορία, ακόμα λιγότεροι (μιλάμε για 1 στους 1000 και αν) με Ευρωπαϊκή συνείδηση. Γι αυτό και διαφωνώ με δικούς μας, όταν φαντασιώνονται μια ιδανική Ευρώπη η οποία θα υιοθετούσε κοινό πολιτισμό τον Ελληνικό. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά και ούτε υπήρξε ποτέ.

Θησέας Λύκος είπε...

Η αλληλεγγύη, έχει πάει περίπατο από χρόνια με τη πτώση της ισχύος των ιδεολογημάτων και των πολιτικάντικων σχηματισμών, και φυσικά έχει εξαργυρωθεί με τη καλοπέραση και την ατομικού τύπου επικοινωνία, εννοώ την απομονωτική τεχνολογία του ίντερνετ η οποία περισσότερο βοηθά στον ατομικισμό και σπανίως στη συλλογικότητα, ειδικά δε από τη στιγμή που δεν υπάρχει και το υπόβαθρο της συλλογικότητας.
Παρόλα αυτά όμως, είναι καίριο το να ενωθούν τα σημεία που υπάρχουν, ναι, υπάρχουν, διάσπαρτα παντού, και πιστεύω ακράδαντα ότι και σε αριθμούς είναι ευμεγέθη, αλλά και σε ποιότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ μία "ιδανική Ευρώπη" με Πολιτισμό αποκλειστικά τον Ελληνικό. Προτιμώ την ανεξάρτητη ισχύ βάση εντοπιότητας των Παραδόσεων γιατί και η δική μας Παράδοση υπακούει στον ίδιο νόμο.