Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Περί των συνεχιζόμενων ενεργειών του Οίκου του Θύρσου για τον Αγώνα αναγνώρισης της Ε.Ε.Θ.



Αριθμός Ανακοίνωσης: 022/04-04-"2014"

Ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών του Θύρσου, δια αντιπροσώπων του, παρέστη στις 2 Απριλίου σε συνάντηση εκπροσώπων οργανώσεων Ελλήνων Θρησκευτών ( και με διαφορετικούς αυτοπροσδιορισμούς από το Εθνικοί) που πραγματοποιήθηκε με σκοπό το συντονισμό όλων όσων ενδιαφέρονται να αναχαιτίσουν το διαφαινόμενο συνολικό αποκλεισμό μας από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων το οποίο είναι υπό διαβούλευση αυτή τη στιγμή και συμφώνως με το οποίο δίδεται η δυνατότητα της νομικής κατοχύρωσης Θρησκευτικής Ένωσης σε διάφορους θρησκευτικούς φορείς και μία μορφή νομικής οντότητας έτσι σε θρησκεύματα, αλλά όπως είναι προφανές από τη νομική ανάγνωση των άρθρων του, όχι και σε εμάς και όχι στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία.
Κατά τη συνάντηση, υπήρξε η αποδοχή μίας κοινής βάσης επί συγκεκριμένων ενεργειών η οποία μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για την αποτροπή της περίπτωσης αποκλεισμού μας από τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου που ετοιμάζεται .
Σεβόμενοι τις κοινές αποφάσεις, συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε περαιτέρω τη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της Αναγνώρισης και της Προστασίας της Ε. Ε.Θ. προσθέτοντας περαιτέρω ενεργητική δράση και αυτή τη φορά και σε διασυλλογικό επίπεδο, στην πρόσφατη εκκίνηση μας από τις ήδη υπάρχουσες ενέργειές μας, που είχαν αφετηρία τη 17η Φεβρουαρίου, (προ της ανακοινώσεως περί Σχεδίου Νόμου), και συνέχεια και σε άλλες ημερομηνίες οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα μας. Θεωρώντας την ήδη υπάρχουσα πορεία των κινήσεών μας και τον σχεδιασμό τους εντός του πλαισίου της διασυλλογικής δράσης και του ζητούμενου που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή , διατηρούμε και την παράλληλη διαδρομή μας σε ισχύ και συνεχίζουμε με υπευθυνότητα.
Αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Εθνικοί, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, συγκλίνουμε παράλληλα επίσης τις ενέργειές μας με το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και των συλλογικοτήτων του ώστε να υπάρξει νομική σαφήνεια για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις των Εθνικών ως σύνολο απέναντι στη Πολιτεία και προς το Νομοσχέδιο σε πιθανή θετική του εξέλιξη.
Κινούμαστε με γνώμονα την επίτευξη της δικαίας αντιμετώπισης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από την Πολιτεία και μόνον για αυτό.
Τέλος, καλούμε κάθε Έλληνα που έως σήμερα δεν είχε υπάρξει μέλος σε κάποια συλλογικότητα ή Φορέα, να στηρίξει ενεργά την υπόθεση αυτή κατά συνείδηση αλλά και με απόλυτη υπευθυνότητα, καθώς εκ του μακρόθεν τίποτε δεν μπορεί να κερδίσει κανείς παρά να φαντασιώνεται αόριστες καταστάσεις μη μηδαμινά αποτελέσματα.
Θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις από τον Οίκο μας για ενδεχόμενες μελλοντικές ενέργειες και δράσεις μας αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση που θα κριθεί από εμάς αναγκαίο.

Οίκος Ελλήνων Εθνικών Θύρσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: