Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Οι Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις στρέφονται προς τον Παγανισμό, προειδοποιεί η εκκλησία.

"For the Motherland, and the native Slavic Religion!"
"Για τη Μητρίδα γη και την Αυτόχθονα Σλαβική Θρησκεία!"
Διαβάσαμε στην εφημερίδα "Moscow Τimes" την παρακάτω είδηση:

"Οι αθλητές της Ρωσίας και το στρατιωτικό προσωπικό στρέφονται όλο και περισσότερο στις αρχαίες Παγανιστικές πεποιθήσεις, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, μια ισχυρή συντηρητική δύναμη στενά συνδεδεμένη με το Κρεμλίνο, έχει επεκτείνει την παρουσία της στο Ρωσικό στρατό με ειδικά εκπαιδευμένους ιερείς οι οποίοι συνδέονται με μεμονωμένες μονάδες. Τα λόγια του πατριάρχη είναι η πιο πρόσφατη αντίκρουση  στη μεγάλη μάχη της εκκλησίας εναντίον του παγανισμού, ένα φυλετικό προ-ορθόδοξο σύστημα πεποιθήσεων.




 «Η αδράνεια της εκκλησίας μετατρέπει συχνά την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε μια αναβίωση των παγανιστικών λατρειών, μεταξύ των οποίων μί; παγανιστική στάση απέναντι στο ανθρώπινο σώμα», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε μια πατριαρχική επιτροπή για τον αθλητισμό αυτή την εβδομάδα.


Ο Ορθόδοξος ηγέτης είπε, ότι η Εκκλησία απέρριψε αρχικά τις αναφορές περί παγανιστικών πεποιθήσεων μεταξύ των αθλητών ως μεμονωμένα περιστατικά, αλλά η ανησυχία μεγάλωσε  μετά από «ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών που συλλέχθηκε» δείχνοντας τη δημοτικότητα των παγανιστικών ιδεών μεταξύ των αθλητών και των οπλιτών των ειδικών δυνάμεων.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι « οι υπερασπιστές της πατρίδας, ειδικά εκείνοι που συμμετέχουν σε επικίνδυνες στρατιωτικές επιχειρήσεις, χρειάζονται πνευματική στήριξη,» προειδοποιώντας ότι «τίποτα καλό δεν θα έρθει» από τη νέα τάση προς τον Παγανισμό.


“Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα ζώο. Αυτό είναι που πάντα διέκρινε έναν παγανιστή πολεμιστή από έναν ορθόδοξο”, είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος."
..............


Σχόλιο του ιστολόγου:

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι η αναβάθμιση του “κινδύνου” που δείχνει ότι το θέμα έχει πάρει πλέον ανεξέλκτες διαστάσεις, αφού η  ίδια πάνω κάτω δήλωση που έγινε από τον Ρώσο πατριάρχη των ορθοδόξων, είχε ειπωθεί ξανά, 2 έτη πριν, και συγκεκριμένα όταν πλησίαζε η επέτειος από την “Βάπτιση των Ρους”, των Εθνικών Ρώσων δηλαδή, όταν ο υπεύθυνος αρχηγός του “Τμήματος της Εκκλησίας για τις κοινωνικές σχέσεις και τον Τύπο, είχε σχολιάσει σε συνέντευξη τύπου, ότι “ Δυστυχώς, μπορεί ο λαός των Ρους να εγκατέλειψε τον Παγανισμό μετά την Βάπτιση, αλλά σήμερα υφίσταται ένα Κίνημα που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στο Παγανιστικό Παρελθόν και κάποιες οργανώσεις προσπαθούν να το αναβιώσουν σε ημί-θρησκεία”
Και ακόμη: “Η βάπτιση για εμάς υπήρξε ιστορική επιλογή και αμετάκλητη επιλογή. Απόπειρες να αντιστραφεί, ακόμη και κάτω από μία παγανιστική απολογιτική επιχειρημάτων, βασίζονται σε μία ανακάλυψη της παγανιστικής παρουσίασης της πραγματικότητας”
Τότε, το 2016, υπήρξε και το έτος όπου το Πατριαρχείο ίδρυσε την Επιτροπή για την αθλητική εκπαίδευση και εκμάθηση”, θορυβημένο, συμφώνως με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, τον Βλαντιμίρ Λεγκόυντα, ο οποίος δήλωσε:
Γινόμαστε μάρτυρες της ανάπτυξης του νεο-παγανισμού, ανάμεσα στους νέους. Πρώτα ανάμεσα στους αθλητές, και μετά στις ένοπλες Δυνάμεις και στις Ειδικές Δυνάμεις, πράγμα που είναι αναμφίβολα δυσσάρεστο”.
Η τωρινή αναβάθμιση λοιπόν, του ίδιου “κινδύνου”, διά στόματος Πατριάρχη, αποτελεί και την καλύτερη είδηση που μας έρχεται από τους Εθνικούς της Ρωσίας, οι οποίοι από το “988” μετρούν τις ημέρες της δικής τους ποδηγέτησης στην Πατρίδα τους όταν ο Πρίγκηπας Βλαντιμίρ έσκυψε στον σταυρό. Με διάσπαρτες ομάδες εδώ και εκεί, να έχουν κρατήσει τις Εθνικές τους Παραδόσεις έως και σήμερα, όπως και στις χώρες της Βαλτικής που είχαν μείνει ως τελευταίο Εθνικό Οχυρό Ελεύθερων Ανθρώπων τότε, και υπό ένα πολύ σκληρό περιβάλλον, είναι άξιο θαυμασμού, το πώς και πάλι σηκώνονται στα πόδια τους.
Φυσικά, δεν βιαζόμαστε να κάνουμε την ανάγνωση της είδησης τόσο εύκολα, αφού σε μία τόσο αχανή χώρα, με τόσες εκ διαμέτρου σκληρές προσλαμβάνουσες παραστάσεις, σίγουρα, δεν μπορεί όλες οι δυνάμεις που σηκώνουν τις Σημαίες να είναι υγιώς αναπτυσσόμενες, ή με καθαρή προοπτική. Και μένει έτσι, να παρακολουθήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη συνέχεια όλου αυτού, ώστε να διακρίνουμε τους καλύτερους και υγιέστερους. Όσο ο Εθνισμός παλεύει να εγερθεί, κάθε κίνηση μετράει και πρέπει να προστατευτεί.

Δεν είναι όλα στη Ρωσία λοιπόν Πούτιν, οστά καλόγερων και βότκα. Είναι όμως μία από τις πιο δύσκολες και ατίθασες περιοχές της Ευρώπης.
 Όταν κάθε άλλο κόλπο του νεωτεριστικού μαζάνθρωπου τελειώνει, η παραμικρή σπίθα Υγεία και Φυσικού Τρόπου, επανέρχονται διαρκώς και διαρκώς και διαρκώς, αναζητώντας την απελευθέρωση.
Οι Ρίζες της Γης είναι βαθιές, και δεν θα κοπούν τόσο εύκολα όσο η σάρκα.
Μπορούμε να ξαναβρούμε τον Άνθρωπο όσο βαθειά και αν τον έκρυψε η Έρημος.
Και δίχως να ανακυκλώνουμε έναν ξύλινο λόγο, δίχως βαρύγδουπες δηλώσεις, έκαστος αλλά και οργανωμένα, οφείλουμε να χτίζουμε τις γέφυρές μας, όπου διακρίνουμε τον Εθνισμό να προσπαθεί να σταθεί. Κάθε ήττα πλέον, εμπεριέχει και την ευθύνη μας.

Υ.γ.: Ευχαριστώ τον Σταύρο (ξέρει αυτός :) ) για την ειδοποίηση περί της είδησης αυτής.



what?




Και το πρωτότυπο κείμενο:

https://themoscowtimes.com/news/Russian-Special-Forces-Are-Turning-to-Paganism-Church-Warns-61729

Russia’s athletes and military personnel are increasingly turning to ancient pagan beliefs, the head of the Russian Orthodox Church has warned.

The Orthodox church, a strong conservative force closely allied to the Kremlin, has expanded its presence in the Russian military with specially trained priests who are attached to individual units. The patriarch’s words are the latest volley in the church’s long battle against paganism, a tribal pre-Orthodox belief system.



“The church’s inaction often turns the promotion of a healthy lifestyle into a revival of pagan cults, including a pagan attitude toward the human body,” Patriarch Kirill said at a patriarchal commission on sports this week.

The Orthodox leader said the church initially dismissed reports of pagan beliefs among athletes as a one-off, but grew alarmed after “a large body of information was collected” indicating the popularity of pagan ideas among athletes and special-forces troops.

Patriarch Kirill said “defenders of the fatherland, especially those who participate in dangerous military operations, need spiritual support,” warning that “nothing good will come” of the new trend towards paganism.

“Man cannot turn into an animal. That’s what always distinguished an Orthodox warrior from a pagan one,” Patriarch Kirill said

Δεν υπάρχουν σχόλια: