Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η 6η δόση μιας τοξικομανούς χώρας.

   Μετά από τις σημερινές δηλώσεις του τραπεζοϋπαλλήλου πρωθυπουργού, βεβαιώθηκα.
Είμαστε αμετανόητοι πρεζάκηδες.
Όσοι μένουν σε πόλεις σίγουρα έχουν συναντήσει τοξικομανείς οι οποίοι πάντα με μία δακρύβρεχτη ιστορία λίγων δευτερολέπτων σε παρακαλούνε να τους δώσεις ψιλά ώστε να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση τους. Πολλοί δε από αυτούς φτάνουν σε ακρότητες και εχυδαιζουν την ούτως ή άλλως ρημαγμένη και άρρωστη ζωή τους. Η δόση. Φθάνει να εξασφαλιστεί η δόση..
Κάπως έτσι και εμείς. Είμαστε ικανοί να φιλήσουμε κάτι παραπάνω από τα πόδια των .."Εταίρων".. μας φθάνει να μας αφήσουν να ψευτοζήσουμε στον ονειρικό κόσμο του Ευρώ. Δεν έχει σημασία που σαπίζουν οι πληγές μας που κάναμε μόνοι μας τόσα χρόνια στα άκρα μας, δεν έχει σημασία που θα εκπορνευτούμε και θα μας αγοράζουν σιχαμένοι επιβήτορες, δεν έχει καμία μα καμία σημασία που θα πάθουμε αυτά και άλλα..Τουλάχιστο σε αυτό δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχουν και άλλα "πρεζάκια" στο Νότο.


Κανείς δεν σκέφτεται σοβαρά να αποκτήσουμε ξανά τον Εαυτό μας, να κάνουμε την σκληρή και επίπονη αποτοξίνωση ώστε να σηκωθούμε ξανά στα δικά μας πόδια..Χλευάζουν όσες Πατριωτικές φωνές προτιμούν αυτή τη λύση παρά τη λήθη.
Όμως πολύ γρήγορα θα μάθουν, ότι η αποφυγή της αναγκαίας οδύνης οδηγεί στο θάνατο..
Κανείς σχεδόν δεν θέλει να ξεφύγει από τον δήθεν ηδονικό κόσμο του Ευρώ-ναρκωτικού.
Σε λίγες μέρες ο καλύτερος δυνατός ντήλερ που μπορέσαμε να βρούμε θα μας εξασφαλίσει και την επόμενη δόση.Την έκτη μα όχι μοιραία. Αυτή δεν αργεί.Τώρα η χώρα κρέμασε στις βιτρίνες ταμπελάκι που γράφει "εκπτώσεις".
Το ταμπελάκι που θα λέει "διάλυση τέλος-ότι προλάβετε κλείνουμε" ακολουθεί..
Ας είμαστε εμείς τα αντισώματα που θα κρατήσουμε αυτό το σώμα ζωντανό.
Η Ελλάς ας ζήσει στις δικές μας φλέβες, στα δικά μας σώματα, στη Ψυχή μας κρυμμένη  εντελώς ηθελημένα..

2 σχόλια:

Ιθάκη είπε...

Είθε να τελειώνει σύντομα το δράμα της επόμενης δόσης. Ίσως όταν τελικά πτωχεύσουμε - οικονομικώς - ξαναβρούμε τις αξίες μας.

Θησέας Λύκος είπε...

Οι Αξίες γεννιόνται όπως και οι Άνθρωποι. Κυοφορούνται μετά από συγκρουσιακές διαδικασίες Έρωτα ή Μίσους, έρχονται στο Φως αιματηρά και με πόνο, αλλά είναι ανεκτίμητες η κάθε μία ξεχωριστά. Η απώλειά τους συνιστά δε λόγο για πραγματικό θρήνο..