Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η σημειολογική καταγραφή της κατάρρευσης στην καθημερινότητά μας

Έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τις παρακάτω πληροφορίες από τη Wikipedia για το Οχυρό Μπούρτζι, το καμάρι (λέμε τώρα) του Ναυπλίου.
Διαβάζουμε λοιπόν:


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B9_%28%CE%9D%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85%29
"Το Μπούρτζι ή «Καστέλι» κατά τους Ενετούς, ή «θαλασσόπυργος» κατά τον Αγώνα του 1821, είναι μικρή νησίδα μπροστά στο λιμένα του Ναυπλίου, ακριβώς απέναντι από το επάκτιο πυροβολείο των «Πέντ΄ - Αδερφιών», καλυπτόμενη πλήρως από παλαιό ενετικό Φρούριο στο οποίο οφείλει και το όνομά της.
Το Φρούριο αυτό αναγέρθηκε από τους Ενετούς μετά την αποχώρηση του Μαχμούτ Πασά το 1473, εφοδιάζοντάς το με νεώτερα πυροβόλα. Το 1502 μεταβάλλοντας οι Ενετοί με οχυρώσεις τη ΝΔ πλευρά της Ακροναυπλίας σε αυτοτελή προμαχώνα με επάλξεις («Πέντε Αδέρφια»), συνέδεσαν αυτόν με τεχνητό βραχίονα από ογκόλιθους στον οποίο και πρόσδεναν αλυσίδα που έφθανε μέχρι το Μπούρτζι για τη προφύλαξη του λιμένα και της πόλης. Εξ ου και το όνομα «Λιμένας της Αλύσου».
Μετά τη συνθήκη του Κάρλοβιτς (1698) οι Ενετοί ανήγειραν στη νησίδα ισχυρότατο Πύργο και προμαχώνες με πυροβόλα δημιουργώντας έτσι το γνωστό Φρούριο που δεσπόζει σήμερα την είσοδο του λιμένα του Ναυπλίου.
Κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 το Μπούρτζι καταλήφθηκε το 1822 από 50 οπλοφόρους και 150 «πυροβολιστές» (πυροβολητές) των οποίων ηγούνταν οι Χέιστινγκς, Άνερμαν, Χάνεκ και Δημήτριος Καλλέργης που τελούσαν υπό την ηγεσία του Γάλλου ταγματάρχη Φ. Γκιουρντέν ο οποίος κανονιοβολούσε το Ναύπλιο από το Μπούρτζι και κατάφερε να ματαιώσει τον «λαθραίο» επισιτισμό των πολιορκούμενων Τούρκων από αγγλικό πλοίο.
Στην αμέσως μετέπειτα δεκαετία, κατά τις αιματηρές ελληνικές εμφύλιες εχθροπραξίες (1823 – 1833), δύο φορές αναγκάσθηκε η τότε κυβέρνηση να καταφύγει στο Μπούρτζι για την ασφάλειά της, στις 25 Μαΐου του 1824 και στις 2 Ιουλίου του 1827.
Μετά την έλευση του Βασιλέως Γεωργίου του Α’ και κατ΄ εντολή του, το 1865 το Μπούρτζι αφοπλίστηκε και κατέστη τόπος διαμονής του δημίου της γκιλοτίνας.
Τέλος με τη δημιουργία του Οργανισμού Τουρισμού το Μπούρτζι μετατράπηκε σε τουριστικό κέντρο (ξενοδοχείο και εστιατόριο) λειτουργώντας με εκμίσθωση σε ιδιώτη επιχειρηματία."
                                                    ..................................................................
Η χώρα όπως την ξέραμε, μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει πια. Και αφού κατά κύριο λόγο αυτό συνέβη λόγω της φυσικής ακολουθίας μιας εξίσωσης με μύριες εγκληματικές ενέργειες εγχώριων απατεώνων, βουλευτών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, ρουφιάνων και βολεψάκηδων κάθε είδους και κάθε κοινωνικής τάξης, ίσως είναι καλύτερα έτσι.
Η σημειολογία της καταστροφής των αξιών, σήμερα έχει γελοίους τίτλους.
Για παράδειγμα, μάθαμε ότι ο "Εθνοσωτήρας" βουλευτής με την Ελληνομάθειά του και την τόση..αγάπη(..) για τη θέση του, σε όποιο κόμμα είναι κάθε φορά -ψιλοαδιάφορο ποιο θα είναι, αρκεί να έχει θέση κλειδί, αυτό το μπουμπούκι, ο Σπύρος Γεωργιάδης, απέκτησε σκύλο, και τί ποιο φυσικό για την άρρωστη σημειολογία του, από τον ονομάσει..Ερμή.
Κάθε κατσαρίδα στο δρόμο "κύριε" Γεωργιάδη θα έπρεπε να έχει από ένα όνομα επαγγελματία Εθνοσωτήρα καρεκλοκένταυρου ωσαν του λόγου σου, ώστε να μας υπενθυμίζει από τί βρωμιά προέρχονται και σε ποια βρωμιά θα καταλήξουν. Όχι αργά, αλλά σύντομα.
Το οτι δεν σέβεσαι τους Εθνικούς Πολίτες, το ξέρουμε και το μάθαμε όταν στην συνέντευξη που είχες δώσει πριν λίγα χρόνια-τότε ήσουν στο ΛΑΟΣ- αρνήθηκες ότι υπάρχει καν η Εθνική Θρησκεία.Θυμάσαι? Στα ιστορικά τσακίδια λοιπόν, στο σωρό της χωματερής, επάξια θα βρούμε θρόνο χρυσο, υπουργικό αν θες, για τις ιδέες σου..
Παρακάτω, ο ΑΝΤ1, αφού τελείωσαν τα κυβερνητικά κονδύλια- οι μίζες και συμφωνίες του ΟΠΑΠ δηλαδή, ελέω κρίσης, το ριξε στα άθλιας αισθητικής τούρκικα σήριαλ που όσο πάνε η θεματολογία τους είναι ιστορικό πορνό και έμεσμα στα μούτρα της Ελλάδος. Και όλα αυτά για να "επιβιώσει", να "σώσει λεφτά" και να μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει ως σταθμός. Ότι νόμιμον και ηθικόν που είχε πει άλλος αετονύχης πρώην υπουργός όταν τον έπιασαν με το δάχτυλο στο μέλι οικογενειακώς.
Φυσικά η ευθύνη δεν είναι τόση του ΑΝΤ1. Ένα αστικό κανάλι της διαπλοκής θα πούλαγε και στελέχη του σε σκλαβοπάζαρα αν μπορούσε αρκεί να υπήρχαν αγοραστές, και τώρα το ίδιο κάνει. Πουλά στο σπίτι σου την Τουρκιά και εσύ καημένε φορολογούμενε, συνδεδεμένος με την ταμειακή της εφορείας με καλώδιο στα πισινά σου, αγοράζεις σαν καλό γιουσουφάκι. Κλείστην τη ρημάδα την ΤV και στείλε στον πάτο το κανάλι των αποβρασμάτων αποχαυνωμένε ρωμιέ..
Και φυσικά, ο Αθανάσιος διάκος, μία μορφή της Ελληνικής Επανάστασης που πέθανε εμπόλεμος και τιμημένος, υπερασπιζόμενος Πατρίδα σε μία εποχή που λέξη και μόνο ήταν Χρυσάφι αλλά και ξεχασμένη από πολλούς, έγινε "θεατρικό" για να διασκεδάσουν κάποια κοπρόμυαλα φοιτηταριά και  κάποιοι υποτιθέμενοι αριστεροί λούμπεν στο όνομα του "αντιρατσισμού" και της κακομοιριάς των πολλαπλών εκτρώσεων του μυαλού τους.Πλέον φοράνε προφυλακτικά να μην μπαίνει σκέψη, και γελάνε με κάθε "εναλλακτική" μαλακία .Και μέχρι εδώ "σχεδόν όλα καλά" για τα ανάπηρα. "Δημοκρατία" "έχουμε" να διασκεδάσουν και τα μαλακισμένα. Με τα χρήματα και τον κόπο άλλων? ¨Και με την υπογραφή της Μενδώνη του ΥΠΠΟ, της Γραμματέως που θα μείνει ανεξήτιλα χαραγμένη στη Μνήμη των Εθνικών, για το ότι δεν έκανε τίποτε σοβαρό να σώσει το Βωμό των Δώδεκα Θεών στο Θησείο? Το Λατρευτικό Ζωντανό Μνημείο για εμάς τους Εθνικούς που περιμένει υπομονετικά τα χέρια μας να το ξεθάψουν πάλι?
Λεφτά υπάρχουν λοιπόν κανάγιες προεκλογικοί "σωτήρες", αρκεί να μας λυντσάρουν τη Μνήμη..Και να χτίζουν με το κατεπείγον (με το μπαρδόν που λένε) και Τζαμί για "άλλους" αφού τους άλλους τους σέβονται για να μην τους πει κανείς "ρατσιστές"..
Ότι είναι Ελλάδα, ας πάει κάτω από ράγες και χαλίκια.
Θυμήσου τα αυτά αδιάφορε περαστικέ που γέλαγες θυμάμαι με εμάς τους "δωδεκάθεους" όταν σου φωνάζαμε να βοηθήσεις και εσύ στο όνομα της Ιστορίας σου να σώσουμε το Βωμό των Αθανάτων Θεών μας.. Ας είσαι τώρα ένας μίζερος political correct και όμηρος στον τόπο σου, μέχρι να ξαναπιάσεις στο μυαλό σου, τις εξισώσεις της Μνήμης, Της Γης σου, του Αίματος σου και του Χρέους σου.


Κάπου εδώ σταματώ. Η λίστα δεν τελειώνει, και θες δεν θες, θα τα ζεις και θα τα τρως αμάσητα και εσύ αναγνώστη.
Σου χαρίζω λοιπόν τις φωτογραφίες από το Μπούρτζι όπως το βρήκα αυτό το καλοκαίρι.
όπως το λέει και η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια! Έτσι ακριβώς το βρήκα:
"Τέλος με τη δημιουργία του Οργανισμού Τουρισμού το Μπούρτζι μετατράπηκε σε τουριστικό κέντρο (ξενοδοχείο και εστιατόριο) λειτουργώντας με εκμίσθωση σε ιδιώτη επιχειρηματία."
Μία τέλεια απεικόνιση της σημειολογίας της καθημερινότητάς μας... Κοιτάχτε την τελευταία εικόνα με τη Σημαία καλά όλοι. Ας είναι για τους αθλίους ο φόβος και η γνώση ότι η Ελλάδα θα σταθεί Όρθια, ας είναι για όσους πονάνε και κρατάνε δυνάμεις, μία εικόνα Ελπίδας και Μνήμης...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Περιοδικό "Ιδεών Άντρον"

Περιοδικό "Ιδεών Άντρον"
Επίσημη έκδοση της Οργάνωσης "Θύρσος Έλληνες Εθνικοί"