Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Εθνικοί Mari El. Ζωντανή Παράδοση στην Ανατολική Ευρώπη


Έχουμε προσπαθήσει στο περιοδικό Ιδεών Άντρον πολλές φορές να εντοπίσουμε κάποιον Αδελφό ή Αδελφή από την Κοινότητα των Mari El και να συνομιλήσουμε μαζί τους, αλλά δυστυχώς δίχως επιτυχία για την ώρα. Στο παρακάτω αφιέρωμα της Ρωσικής τηλεόρασης, μπορεί κανείς να μάθει δυο πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους που αφού επιβίωσαν -και- από το διωγμό του κομμουνιστικού καθεστώτος κρατώντας ζωντανή την Παράδοσή τους, συνεχίζουν να ζουν όπως ορίζουν τα Έθιμά τους, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό τους περιβάλλον. Κάτι που ο αγχωμένος και διαμελισμένος ψυχικά νεοέλληνας είναι αδύνατον να καταλάβει.
Το τσαρικό καθεστώς πρωτύτερα, είχε προσπαθήσει να εκριζώσει τη πίστη των Mari, φθάνοντας στο σημείο να ανατινάξει ένα Ιερό τους Όρος. Περισσότερα για αυτό το λαό, μπορεί κάποιος να διαβάσει στα παρακάτω άρθρα της wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mari_Traditional_Religion
http://en.wikipedia.org/wiki/Mari_El

Όταν οι Φυσικοί πόροι δεν είναι απλά μετοχές σε κάποιο χρηματιστήριο, και η Κοινότητα δεν είναι καταναλωτές για δημοσκοπικά πειράματα, τότε είτε βρίσκεσαι στα μέρη των Καλάς, ή των Mari El..
Καλή Δύναμη στις Αδελφές και τους Αδελφούς μας σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ευρώπης!







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: