Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ο Νέος όχλος που ρίχνεται στους Δελφούς, θα χαράξει στο μάρμαρο "1916"





Και ενώ εξελίσσεται η ρουλέτα των Τραπεζών και των συμφερόντων τους, παρατηρώντας κανείς τα όσα γράφονται στα Ελληνόγλωσσα ΜΜΕ και κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, δεν μπορεί παρά να μην αναρωτηθεί για το πόσο, μα πόσο εύκολα χρησιμοποιούνται ύβρεις και εξυπνακισμοί διαφόρων οι οποίοι καλούν τους υπολοίπους, στο 95% των περιπτώσεων από ξεκάθαρη άγνοια και μη χρησιμοποίηση απλής λογικής, στο να εγείρουν Εθνικά μίση.
Είναι φυσικό, ο κάθε άνθρωπος ή τα οργανωμένα σύνολα, να προσπαθούν να βρουν λύση μέσα στον πανικό και χαμό που διαρκώς εξαπλώνεται ασταμάτητος.
Αλλά, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ, που πήγε τελικά αυτός ο «ελεύθερος χρόνος» που απήλαυσαν όλοι τις προηγούμενες δεκαετίες, ειδικά από τη δεκαετία του «90» και μετά, όταν αναλισκόντουσαν ανάμεσα σε τόνους άρθρων και κατάπιναν βιβλία, συζητήσεις, εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση κλπ.
Τόσο, μα τόσο εύκολα ξεχνάνε ότι έμαθαν, ειδικά όσοι κατάφεραν να σπουδάσουν στα ανώτατα ιδρύματα Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία , οικονομικά κλπ;
Τόσο ανάλαφροι τελικά απέμειναν στο να πέφτουν σήμερα, ξανά και ξανά, στην παγίδα της συλλογικής ευθύνης και να αποδέχονται πλήρως τις προπαγάνδες των ΜΜΕ που μέχρι πριν 2 λεπτά καθύβριζαν και απειλούσαν με λυντσάρισμα τους δημοσιογράφους τους;
Φταίνε λέει, οι Γερμανοί, φταίνε λέει οι Φιλανδοί, φταίνε Άγγλοι, φταίνε οι.. Γότθοι, οι.. Ούννοι, και ακόμη πιο παραφρονημένα, λέει, άλλοι οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο απόλυσης από τη λογική, φταίνε οι (!!!)…Ρωμαίοι.



Και όλοι αυτοί, φταίνε λέει συλλήβδην ως λαοί, ως Έθνη, και απαιτούν για κάποιους μάλιστα να βομβαρδιστούν (!), επειδή, ένας χασάπης ξεφτιλισμένος, κατά τύχη Άγγλος, νικητής του Β’ Αδελφοκτόνου Παγκόσμιου Πολέμου, το έγραψε κάποτε. Έτσι α μ ά σ η τ α, καταπίνουν και ανακυκλώνουν τη βλακεία αυτή ενός ανθρώπου που άφησε να πεθάνουν από πείνα γυναίκες και παιδιά, όχι πολλά, μερικά εκατομμύρια μόνο, για να νικήσει τους εχθρούς που και ο ίδιος είχε επιλέξει και φροντίσει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αναμετρηθεί μαζί τους.
   Και αυτά υποστηρίζονται από, υποτίθεται ανθρώπους με σπουδές και επίπεδο και με απαιτήσεις για να ακούγεται ο δημόσιος λόγος τους και να λαμβάνεται και υπόψιν.
Μάλιστα. Από όσο μπορώ να ξέρω και να θυμηθώ, τα συνθήματα όλων των αποχρώσεων, μέχρι χθες βράδυ σε ιστορικό χρόνο, οι Τράπεζες, τα Κέρδη, το Κεφάλαιο, οι καπιταλιστικές εργοδοσίες και οι λοιποί, αποτελούσαν έναν κοινό εχθρό.
Είτε των Εθνών, είτε των «λαών» κλπ, κλπ.
Τώρα λοιπόν, επειδή η κατηφόρα είναι πανεύκολη, κατρακυλά κανένας με εντυπωσιακό τρόπο και κυρίως δημιουργείται ένας τεράστιος γδούπος, όλοι ξεχνάνε όποια τυχόν ιδεολογία-θεωρία-θέση κλπ υπέρ-υποστήριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και αφήνουν τον πρωτόγονο όχλο μέσα τους να
δράσει παράφρων, που φαντάζομαι δεν θα διαφέρει συμφώνως με την άποψή τους από τις ορδές που επιτέθηκαν σε Δελφούς και Ρώμη και τις οποίες κατηγορούν στο σήμερα τους απογόνους τους, όλους μάλιστα, για τα δεινά μας.
Και έτσι ένα ωραίο 1916 ξημερώνει εκ νέου στην Ευρώπη ώστε να χαρούν τα α-εθνικά σκυλιά των νεκροτομείων και των νεκροταφείων.
Πόσο χαμένος κόπος και χρόνος «να σηκώσουμε την Ελλάδα και τον Ήλιο της», πόσο
παραδειγματικός «πολιτισμός» από τους απόγονους αυτών που έδωσαν το φως του Πολιτισμού στην Ευρώπη. Τι είπα; Έδωσαν; Μα ναι, η ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιούν οι σωβινιστές που δεν το ξέρουν ότι έχουν γίνει τέτοιοι, αποδεικνύει και του λόγου το αληθές.
Όντως, έτσι αισθάνονται και έτσι είναι. Έδωσαν, δεν παραχώρησαν, δεν διέχυσαν, δεν προσέφεραν. Έδωσαν, παρέδωσαν, και  εύχομαι όχι οριστικά και αμετάκλητα, στους άλλους, και απέμειναν να μυρηκάζουν μίζερη και αυτοτροφοδοτούμενη επιθετικότητα από φωτογραφίες των «Παρθενώνων» που οι ίδιοι, απαιτείται ΤΩΡΑ να χτίσουν με γυμνό μυαλό.
Όμως, μην έχουμε απαιτήσεις από έναν τέτοιο… «λαό». Έχει βουλευτές με Οράματα όπως η κυρία Ξουλίδου, όπου άγιοι της σπάνε την καρέκλα και απαιτούν τις αποφάσεις στη Βουλή, έχει



ορθόδοξους αφορολόγητους πλούτους να προσεύχονται να παραμείνει έτσι ο νέος όχλος που επιτίθεται στους Δελφούς, και έχει και ακόμη τη διάθεση να ανακαλύπτει οποιονδήποτε άλλον εχθρό εκτός από αυτόν που του γελάει στα μούτρα κάθε φορά που πληρώνει τα μπουζούκια του, τα δάνειά του, τις αμαξάρες του, τα αρνιά του Πεσάχ, τα τάματα στον «άγιο», τα ανατολίτικα γλέντια του και την χρυσή καμπούρα του εν τέλει η οποία μεγαλώνει, κρύβοντάς του τον Ήλιο της Ελλάδος που ξεμύτισε έτσι και αλλιώς από πίσω του να κάνει σκιά να τον τρομάξει.
Όποιος κατάλαβε, έχει καλώς. Θα γλιτώσει από το «1916».

Ο.."φιλάνθρωπος", σύμμαχος και "λεβέντης" Τσώρτσιλ δρώντας υπέρ της ανθρωπότητος:
Διαβάστε http://www.mixanitouxronou.gr/ouinston-tsortsili-kokaliarides-indi-den-echoun-simasia-oso-i-gerodemeni-ellines-o-limos-tis-vengalis-pou-skotose-4-ek-indous-ta-ornea-ke-ta-tsakalia-etrogan-ptomata-stous-dromous/



1 σχόλιο:

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Μαθαίνω ότι κάποιοι 'εθνικιστές' παραπονούνται για το γεγονός ότι εμείς είμαστε, λέει, 'θρησκεία'. Οφείλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι η ιδιότητα 'θρησκεία' κατέχει περίοπτη θέση στον πληρέστερο ορισμό του Έθνους που μπόρεσε να διατυπώσει ο Άνθρωπος.

Κοιτάχτε αγαπητοί 'εθνικιστές'. Το να δηλώνεις άθεος σήμερα μπορεί να σου συντηρεί ένα κάποιο χαϊλίκι από τα σχολικά καπνιστήρια της δεκαετίας του '80, (κάτι σαν ενα σκουλαρικάκι στο αυτί ενός μεσήλικα υπαλλήλου-λογιστάκου) όμως σε κάνει να φαίνεσαι γελοίος και φαιδρός, όταν ταυτοχρόνως προσπαθείς να ξεκινήσεις... σταυροφορία εναντίον του Μονεταρισμού για παράδειγμα, του Μοντερνισμού, ή της χρηματιστικής ηθικής. Και όλα αυτά ενώ κάνεις 'μπαμ' από χιλιόμετρα ότι η περί θρησκείας (και άρα αθεΐας) αντίληψή σου παραμένει Αβρααμική.

Ο Δον Κιχώτης όταν πολεμούσε τους ανεμόμυλους, ήταν καλύτερα προετοιμασμένος.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο: οι πλήρεις ορισμοί του Έθνους είναι αντικείμενο στο οποίο ουδέποτε εξετάστηκαν οι πτυχιούχοι των εκπαιδευτηρίων της μεταπολίτευσης.

Γι αυτό και οφείλουμε να είμαστε επιεικείς με τους καϋμένους τους 'εθνικιστές'.

Τόσα τους έμαθαν, τόσα λένε...