Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Tου.. Χρυσοποίκιλτου η μάνα δεν κάνει εκπτώσεις στις Τιμές, μόνον στην Ιστορία




Σε Αθηναϊκή βιτρίνα για μεγάλα εισοδήματα, υπάρχει το φόρεμα της φωτογραφίας, μαζί με τα κατάλληλα ενώτια, άξια να φορεθούν όλα από κάποια κυρία που ο καθρέφτης της είναι λίγος για να ειδωλοποιήσει  το μεγαλείο της αστικής βαρεμάρας και υπεροψίας της.
Με μία πρώτη ματιά, οι θαυμαστές του Βυζαντίου, όσοι υπερασπίζονται το Βυζάντιο ως μία Ελληνική ακμή, αν ξεπεράσουν το σοκ της τιμής του φορέματος, και αν καταπιούν το ότι αυτό το οποίο θαυμάζουν εμπορευματοποιείται προς τέρψιν των πλουσίων σαλονιών της διαχρονικής μπουρζουαζίας επί της αιωνίας οδού «Ανθέων», επειδή  τουλάχιστο αναδεικνύεται μέσα από τον μοντερνισμό και τη παγκοσμιοποίηση που τα ισοπεδώνει όλα, θα πρέπει ίσως στο τέλος να δοκιμάσουν να γευτούν και μία ακόμη απογοήτευση.
Ο σχεδιαστής που ετοίμασε αυτή τη Βυζαντινού τύπου εμφάνιση για να φορεθεί σε κάποια αθηναϊκή δεξίωση, γιατί όχι σε κάποια κοινωνική εκδήλωση της Ορ.Εκκλ. Ε.Π.Ε. ,εντυπωσιακά ορθόδοξη μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει, ίσως να χαμογελάει σαρδόνια, καθώς η χρυσοποίκιλτη βαφή του, εμφάνισε στο φόρεμα, την όψη ενός εχθρού του Βυζαντίου.
Με λίγη έρευνα, βρίσκουμε την εμφάνιση του Βασιλέα που το ύψος του προσώπου του βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος ώστε να ομοιάζει ότι θα θηλάζει το στήθος της κυρίας που θα ενδύεται το φόρεμα.
Είναι ο Ρότζερ ο Β’, ο βασιλέας της Σικελίας , ένας..εχθρός του Βυζαντίου, που έστειλε τις δυνάμεις του εναντίων της Ανατολικής Αυτοκρατορίας κατά τη Β Σταυροφορία το «1147» , και χτύπησε αρκετά βάναυσα τον Ελλαδικό χώρο. Αθήνα, Εύβοια, Κόρινθος, Κέρκυρα(που συνθηκολόγησε και τον υποδέχτηκε και ως απελευθερωτή μάλιστα) και άλλού..
Η χρυσοποίκιλτη ειρωνεία στις βιτρίνες της Αθήνας λοιπόν. Στο αυθεντικό ψηφιδωτό, στη φωτογραφία που αναρτάται επίσης, φαίνεται η αυθεντική απεικόνιση, με τον Ρότζερ να στέφεται από τον Τζεσού τον ίδιο. (Άλλος ένας.. υψιπετής ψυχισμός, αυτός του Ρότζερ, γάντι ταιριάζει με των κυριών που θα τον φορέσουν)
Καημένε Έλληνα, δεν έχει τέλος ο εξευτελισμός.. Η μόδα αναδεικνύει ολόκληρη τη μεγαλοπτώση του ψυχισμού σου.

Η αυθεντική απεικόνιση με τη στέψη του
Ρότζερ του Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: