Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

A Pluriversum



Μετάφραση από την Αγγλική γλώσσα της έκδοσης του οίκου Arktos
Αλαίν ντε Μπενουά – Τσαρλς Σαμπεντιέρ : Μανιφέστο για μία Ευρωπαϊκή Αναγέννηση



Ο Κόσμος: A Pluriversum.*

Η διαφορετικότητα είναι συνυφασμένη με την κινητικότητα της ίδιας της ζωής ,που ευδοκιμεί καθώς γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.
Το πλήθος και η ποικιλία των φυλών, των εθνοτήτων, των γλωσσών, των εθίμων, ακόμα και των θρησκειών, χαρακτήρισε την ανάπτυξη της ανθρωπότητας από το ξεκίνημά της.
Κατά συνέπεια, δύο στάσεις είναι δυνατόν. Η μία, ότι αυτή η βιοπολιτισμική πολυμορφία είναι βάρος, και κάποιος πρέπει πάντα και παντού να υποβιβάζει τους ανθρώπους σε ό, τι κοινό έχουν, μια διαδικασία που δεν μπορεί να αποφύγει να παράγει μια σειρά από διεστραμμένες παρενέργειες.  Η άλλη, ότι αυτή η ποικιλομορφία είναι ευπρόσδεκτη και θα πρέπει να διατηρηθεί και να καλλιεργηθεί. Η Γαλλική Νέα Δεξιά είναι ριζικά αντίθετη με την κατάργηση των διαφορών. Πιστεύει ότι ένα καλό σύστημα είναι αυτό που εκπέμπει τουλάχιστον όση ποικιλομορφία έχει προσλάβει.
Ο πραγματικός πλούτος του κόσμου είναι πρώτα απ 'όλα η πολυμορφία των πολιτισμών και των λαών της.



*  Οι αποκλίνουσες ερμηνείες της ίδιας οικουμενικής ιδέας.  

4 σχόλια:

Πανδιων είπε...

Καλή φάση μου θύμησες το "μανιφέστο", πάνε πολλά πολλά χρόνια.
Βέβαια για να μην πληρώνουμε αδίκως τον Άρκτο καθώς το κείμενο αυτό ήταν πάντα free οι Αγγλόφωνοι μπορούν να το βρουν εδώ : http://neweuropeanconservative.files.wordpress.com/2012/10/manifesto-of-the-french-new-right1.pdf

Θησέας Λύκος είπε...

Εντός, ολίγου - σχετικά- χρονικού διαστήματος, έπονται σε ποιο επίσημη γραφή και διάδοση και άλλα κείμενα από διανοητές της Νέας Δεξιάς. Θάφτηκαν και συνεχίζονται να θάβονται είναι η αλήθεια στην Ελληνική εκδοτική πραγματικότητα ( με εξαίρεση κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που το παλέψαν).
Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Επειδή είναι "Νέα" ή επειδή είναι "Δεξιά"..?

Πανδιων είπε...

Ε ποτε δεν θα μπορουσαν να ειναι mainstream τετοια πραγματα. Απο την στιγμη μαλιστα που ως χρηση μαλλον καπελωθηκαν απο ακροδεξια τυπου stormfront δυσκολα θα επανελθουν εκει που θα επρεπε να ειναι.

Θησέας Λύκος είπε...

Δεν νομίζω ότι καπελώθηκαν, αλλά ότι αφέθηκαν σε αυτούς, όπως σπρωχνόμαστε και εμείς πάνω κάτω με το ζόρι προς τα κει από τους γνωστούς κύκλους.
Τώρα, τί ακριβώς προσδιορίζει η έννοια mainstream σηκωνει όχι απλώς ανάρτηση, αλλά νέο "μανιφέστο για την Ευρωπαϊκή λογικότητα"